Gyűjtések: egy cinikus, egy pedig elmaradó

Nem az a szégyen, amit az ÁSZ csinált, hanem az, ahogy a megbírságolt pártok reagáltak. Ettől a hatalomtól ez a természetes. Választáshoz közeledünk, és a diktatúra valamennyi intézménye és csinovnyikja tudja a dolgát. Valószínűleg még csak nem is központi utasításra cselekszenek, vagy legalábbis, a rendszer logikája szerint ilyenre már nincs is szükség.

Mindenki, aki a hatalmát és pozícióját meg akarja őrizni, és tudja, hogy ezt bármi eszközzel megteheti, meg is teszi. Választás előtt tehát jól le kell gatyásítani az ellenzéki pártokat. Ez a diktatúra logikája, és ez a diktatúra jól működik.
Elképesztő azonban a sértett pártok reakciója. Az Együtt mostani bírósági kezdeményezésén kívül nagyjából semmi. Eszükbe sem jutott egységesen fellépni a diktatúra ellen. Mint ahogy valószínűleg nem is zavarja őket a diktatúra. Csak a szájukat járatják néha, de még azt sem nagyon. Lehet, hogy súgást várnak – vagy már kaptak? -, hogy nem eszik olyan forrón a kását, és a nehézségeket a jó diktátor – a Tudod Ki – majd valahogy elintézi? Ha nem, akkor mi az oka a masszív kussolásnak?
Nem jut eszükbe ezeknek a pártoknak és politikusoknak, hogy a diktatúra Állami Számvevőszéke az elképesztő döntésével minket, ellenzéki szavazókat sértett meg? Nem fogják fel, hogy ők elvileg minket képviselnek, s ha nem reagálnak normálisan, az okok súlyának megfelelő határozottsággal, akkor bennünket vesznek semmibe?
Mindeközben tanúi kényszerülünk lenni egy komikus és megalázó színjátéknak. A pénzünkkel kitömött kormánypárt cinikus módon gyűjtést szervez egy újabb aljas és totálisan hazug Soros-ellenes kampányhoz. Ez az ő játékuk, és nem tudjuk megakadályozni. De az ellenzéknek miért nem jutott eszébe gyűjtést szervezni az ÁSZ által kiszabott büntetések befizetésére? Miért nem teszik lehetővé a számunkra, ellenzéki érzelműek számára, hogy tevőlegesen tiltakozhassunk a diktatúra aljassága ellen? Csak nem azért, mert… !?

MEGOSZTÁS
Előző cikk
Következő cikkA szégyen, a szégyen, a szégyen