Vigyázat az ajtók nyugat felé záródnak

Mint az köztudomású hétfőn Budapestre érkezik a Szovjetunió vezetője Putyin elvtárs. Hé kollégák, valaki már a jövő havi papírt adta a kezembe. Ma még úgy hangzik a mondat, hogy mint az köztudomású hétfőn Budapestre érkezik Oroszország vezetője Putyin .őőő – úr. A Vlagyimir. Kelet felől jön. Mnt az köztudomású pénteken a magyar futsal feje hadat üzent Hollandiának.

Bocs – itt is valami keveredés történhetett. Tehát helyesbítünk. A magyar külügyminiszter hazahívta az ország hollandiai nagykövetét, bejelentette a nagyköveti kapcsolatok felfüggesztését és súlyosan megfenyegette Hollandiát, mert a távozó budapesti holland nagykövet kifejtette azt, amit egyéként minden normális ember tud.
Hogy az mégsem helyes, hogy az európai adófizetők pénzét egy korrupt rendszer fen tartására fordítják – bizony ez joggal válthat ki ellenérzést a holland, de akár a német vagy a francia adófizetőkből is.
Továbbá azt is hozzátette a terroristákkal kapcsolatban, hogy egy csoport, amelynek tagjai a globalizáció vesztesei, ezért fordultak a szélsőségesség, a fanatikus vallásosság felé, mert ez ad nekik biztonságérzetet. Ugyanolyan elv mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány.
Kétségtelenül nem finom szavak. Főleg egy tapasztalt diplomatától feltételezhetjük, hogy tudja mit és miért mond.
Mert az Orbán kormányról ezt gondolják Hollandiában, a művelt világban.
A nagykövet nyugat felé távozik.
Kérem vigyázzanak, az ajtók záródnak. Nyugat felé.
Kérem vigyázzanak, mert az ajtók nyílnak kelet felé.
Kérem vigyázzanak mert az ajtók nyílnak kelet felé
Kérem vigyázzanak, mert mindjárt nyílnak az ajtók kelet felé.
Kérem vigyázzanak mert az ajtók nyílnak majd kelet felé, ha eltávolítottuk a fakockákat és a szabotőröket is lelepleztük, aki megrongálták a szovjet ipar remekét. Kérem a szovjet helyett egyelőre oroszt hallani. Változás esetén a Pravdában üzenünk.

Azért képzeljük el a jelenetet, hogy Szijjártó Péter, miközben fűzi a stoplis cipőjét fél szemmel beleles a heti 168 órába. Ott virít benne kitűnő kollégánk Lampé Ágnes interjúja a holland nagykövettel. Szijjártó szeme unottan siklik a sorokon át, de egyszercsak egy pillanatra megmerevedik.
Majd előkapja a telefonját.
A hadsereg parancsnokát keresi, hány hadosztály áll készenlétbe, hogy visszavágjunk Mert Magyarország nem boxzsák, amellyel így lehet bánni.
„a meghunyászkodás politikája lehet, hogy szokás volt eddig Magyarországon, de most már nem az”.
Hogy a hadseregparancsnok mit felelt az nem tudjuk.
Abban viszont biztosak lehetünk, hogy az előbb elhangzottakból természetesen egy szó sem igaz.
A magyar külpolitika nem ilyen hebehurgya és meggondolatlan.
A magyar külpolitika tudja, hogy mit tesz.
Nagyítóval keresi azokat a lehetőségeket, amelyek felhasználásával beleköthet az európai unióba és a vezető európai uniós országokba.
Lesi az alkalmat, hogy Magyarországot mind távolabb vigye Európától. Ellenség kell. Soros már kicsit uncsi.
Németh Szilárdnak ma nehéz napja lesz, mert fel kell készülnie új mantrákból. Meg kell néznie a térképen hol is van az a Hollandia, mi a főváros és be kell tanulnia egy két szólamot – jó, elég lesz egy is Szilárdka – hogy mi is a baj a világ egyik legrokonszenvesebb országával.
Ellenség kell. Brüsszelt már megállítottuk.

A habonyista káderek közben már a plakátokat rajzolják a pénzt számolják, ami majd becseng a Hollandia elleni kampányból.

És most még elviccelődhetünk ezen még, de az a vicc, hogy ez már rég nem vicc.
Szijjártó csak az alkalmat keresi, hogy az orbáni politikát megvalósítandó, minél több európai országgal rontsa meg a viszonyt. Magyarország nagy szerencséje, hogy nincs hadserege és így talán nem durvulhat el a helyzet annyira, mint amennyire szokott, amikor az Európa ellenes, a nyugat ellenes magyar politika elhatalmasodik.

Macron francia elnök nagy ívben elkerüli Orbánt, Hollandiával a barátság most egy ideig nem lesz túl szívélyes, Németország ugye migráncssomogató és így tovább. Persze lehet még bízni Kazcynsky ámokfutásában, meg abban hogy Ausztriában talán a szélsőjobb mégis nyer és akkor egy barát talán akad. Szép társaság
Eddig többé kevésbé lustaságból is úgy tettünk, hogy na jó, jó, történi itt ami történi. De azért még akkora nagy baj nincs.
Mától kezdve van. Kész, vége.
A magyar kormány mostantól láthatóan magyarország ellensége.
Ha van még ellenzék, – hahó vétel, ellenzék – akkor annak ennek szellemében kell okosan és keményen politizálnia. Ha nem megy, ha hagyjuk, akkor olyan rossz lesz rövidesen, amit még elképzelni sem tudunk most.
Pedig a fantáziánk már elég jó.
Nincs mese. Orbánnak mennie kell.