Megyünk lopni, mert így szoktuk

A példák végtelenek. Lopj, csalj, harácsolj – és a barátok, rokonok és üzletfelek lelkesen lopnak, csalnak,harácsolnak. Van róla bizonyítékunk doszt.

Gyurcsány Ferenc azt állítja, látta azokat a dokumentumokat, amelyekkel a korrupt Orbán Viktort zsarolni lehet Moszkvából.
Kiegészítés ehhez a hírhez. Kb tizmillióan ismerjük azokat a bizonyítékokat, amelyek arról szólnak, hogy Orbán Viktor – és kicsit tágítsuk a kört – barátai, rokonai és üzletfelei korruptak és lopnak.
Ha csak a mai híreket vesszük, akkor itt egy ügyvédi iroda, amelyik maga több mint hétmilliárd forintot kaszált a letelepedési kötvénynek nevezett megvesztegetési játékon. Az ügyvédi iroda vezetője az a Kosik Kristóf, akit talán nem túlzás a pasa parki vitéz Rogánhoz közelállónak nevezni.
Vagy, szintén másik mai dolog, amikor kiderül, Orbán kincstárnoka 300 milliót kaszált a magánnyugdíjpénztárak ellopása következtében – de csak azért ilyen keveset, mert valahol lépést tévesztett.
De emlegethetnénk a stadion ügyeket – az agyba-főbe épülő stadionok egyik fő célja, jelentős mennyiségű közpénz ellopása.
Aztán a trafik ügyek.
A kormánypárti lakájmédiának vetett koncok – miközben így is milliárdok hullanak be a zsebekbe.
És akkor még nem is beszéltünk a fideszes mértékkel is lottó ötösnek számító gázüzletről, a MET nevű cégen keresztül, ahol olyan sebesen áramlik be a pénz, hogy Dagober bácsi is csak hápogni tud a láttán.
Na és Mészáros Lőrinc naponta gyarapodó vagyonkája, jelentős részben az európai polgárok dolgos munkájának gyümölcseiből? Hétfőn hazavisszük a Balatonparti kempingeket és láss csodát, kedden kiderül, hogy irtózatos állami támogatást vágnak utánunk.
Ma délelőtt hazavisszük József nádor kastélyát – estére meg nem kiderül, hogy milliárdok járrnak utána támogatásból? Hja kérem, az élethez szerencse is kell.
Vagy megváltoztatjuk a lakás áfá-ját és takarékos, a garast is a fogához verő Garancsi mester máris sokezer lakás építésébe kezdhet a város egyik izgalmas pontját. A régi és az új áfa közti különbséget meg zsebre lehet vágni.
Ismerjük ezt a vendéglátásból. A saját lábán álló princesz belefog a vendéglátásba, az áfa le, az árak maradnak.
Lehet találgatni, hogy a különbség kié.
Jó,a sarki lángosos is zsebrevághatja ezt- csakhogy, mivel az ő apukája éppen nem a nemzet miniszterelnöke, nem biztos, hogy ellőre tudja, mibe érdemes fogni.

A példák végtelenek. Lopj, csalj, harácsolj – és a barátok, rokonok és üzletfelek lelkesen lopnak, csalnak,harácsolnak. Van róla bizonyítékunk doszt.

Mi eddig ennyire mentünk vele.
– Loptok? – kérdeztük.
– Közöd?- jött a válasz – Persze, hogy lopunk.
– Sokat loptok? – érdeklődtünk tovább
– Sokat. De tudunk többet is. Kisvasutat Bajkonúrig, közvilágítást, de fát is az erdőből ha kell.
Szóval, elképzelem, amint szegény, ügyetlenke Putyin kivág az asztalra egy nagy halom dokumentumot, mire Orbán megvonja a vállát, és csak annyit fel,
– Na és? Tudok én többet is. És különben is, te nem szoktál lopni?