Sokaknak viszket a tenyere

Hajrá ellenzék! Ti pedig alkudozzatok! Mindenki a saját erejét és terét bővítse. Építsétek magatokat! Küzdjetek egymással az utolsó pillanatig! Szót se halljunk országról, programról és válaszokról! Tüntessenek az emberek, kiabáljanak a civilek, de a politikusok ne álljanak a történelmi mozgások élére! Ne akarjatok 2018-ban választást nyerni!

A miniszterelnök húsvéti handabandája után

Eljutottunk oda, hogy már teljesen mindegy, mit beszél a miniszterelnök. És persze a hatalomért rettegő csatlósai. A nyers hülyeségnél tartunk, és ezt mindenki látja, aki látni akar. Vannak, akik nem akarnak látni. A Kádár-rendszerben is voltak, sokan. Kitartottak a hazugságok ellenére, mert valamiért kényelmesebb volt. Végül azonban az a rendszer is megbukott, és ez is meg fog bukni.

Eljutottunk a végnapokig. Lehet, hogy sok lesz még belőle, mert fenyegetéssel, erőszakkal, erővel és megtévesztéssel sok időt lehet nyerni. Mindent meg is tesz a hatalom ennek érdekében. De kalandjuk lényegében véget ért.

Orbán őrült mókuskerékbe keveredett. Piramisjáték, ahol a hazugság is már több emeletnyi korábbi hazugságra épül. Előbb-utóbb az egész építmény összeomlik. Ma már teljesen mindegy, hogy mit beszél a miniszterelnök, és mit a kitartott csatlósai. Nincs egyetlen komoly szavuk, egyetlen komoly gondolatuk sem, amennyiben a komolyságot az igazsággal, a valóságlátással, a szembenézéssel, a közösség érdekeinek szolgálatával mérjük.

Hajrá ellenzék! Ti pedig alkudozzatok! Mindenki a saját erejét és terét bővítse. Építsétek magatokat! Küzdjetek egymással az utolsó pillanatig! Szót se halljunk országról, programról és válaszokról! Tüntessenek az emberek, kiabáljanak a civilek, de a politikusok ne álljanak a történelmi mozgások élére! Ne akarjatok 2018-ban választást nyerni! Elég, ha bejuttatunk benneteket a parlamentbe. Értjük, ha újabb négy nyugodt évet szeretnétek, kormányon és felelősségen kívül, hogy lehetőleg továbbra se kelljen csinálni semmit. Az emberek meg szépen eltünegetnek. Hagyjátok, hisz nekik is kell valami!