Boldog nőket minden nap! – poszt-nőnapi poszt

Te tudnál úgy boldog lenni, hogy a gépszerűen odavetett "köszönöm, nagyon finom volt" után, ha az elmúlt 800 nap tökéletes vacsorái után a 801-diket elsózod, azt megjegyzi mindenki?

Most, hogy tegnap mindenki megfutotta a kötelező köröket, beszélnünk kell arról, miért nem elég egy virág. 

Te tudnál úgy boldog lenni, hogy tudod, kevesebbet fizetnek neked ugyanazért a munkáért, mint egy férfinak? Te tudnál úgy boldog lenni, hogy életed legnagyobb és legfontosabb eseménye előtt állva, bizton tudod, hogy a munkapiac innentől “megbízhatatlan munkaerőnek” bélyegez, amíg azt nem látják, hogy a kamasz gyerekeid már rád sem hederítenek? (De addigra már mindegy, mert már egy másik ívű pályát futottál, mint az azonos korú férfiak, úgyhogy elfelejtheted, hogy valaha utoléred őket.)

Te tudnál úgy boldog lenni, hogy amikor beparkolsz egy pici helyre az autóddal, valaki azt mondja,
ez ügyes volt, pedig egy nő csinálta”?

Te tudnál úgy boldog lenni, hogy kísérletek bizonyítását nyerte a tény, hogy egy megbeszélés közben nagyobb eséllyel vágnak a szavadba, vagy szakítanak félbe végérvényesen egy gondolatmeneted kellős közepén? Te tudnál úgy boldog lenni, hogy egy azonos korú és végzettségű férfihoz képest, érezhetően többet kell tenned azért, hogy bizalma legyen benned a munkatársaidnak?
Te tudnál úgy boldog lenni, hogy megszokottak azok a megjegyzések: “úgy dobsz mint egy lány”? Te tudnál úgy boldog lenni, hogy édesanyádat a szó szoros értelmében végkimerültség állapotában láttad elindulni a hálószoba felé, s még akkor is leszedte a leszáradt zoknikat, mire elért az ágyig, de azt is pontosan tudtad, hogy ezért soha senki nem adott neki ellentételezést?
Te tudnál úgy boldog lenni, hogy a gépszerűen odavetett “köszönöm, nagyon finom volt” után, ha az elmúlt 800 nap tökéletes vacsorái után a 801-diket elsózod, azt megjegyzi mindenki?
Ha bármely kérdésre nemmel válaszoltál, akkor értékeld át a nőnapot, a kezedben tartott (vagy facebook falra feltöltött képet), és gondold ezt komolyan. Minden nap. Köszönts fel egy nőt azzal, hogy felveszed dolgozni, és eszedbe nem jut, hogy kevesebb pénzt adj érte, mint egy azonos pozícióban dolgozó férfinak. Köszönts fel egy nőt, aki bejelenti, hogy babát vár, és mondd neki, hogy visszavárod szeretettel, aztán kívánj neki sok boldogságot, és ne kis zoknit adj neki, ha visszajött dolgozni, hanem bizalmat és a régi munkáját.

Köszönts fel egy nőt azzal, hogy komolyan veszed. Köszönts fel egy nőt azzal, ha fizetni akar egy étteremben, nem teszed le a férfi elé a számlát. Köszönts fel egy nőt azzal, hogy felismered: semmi keresnivalója nincs a megkülönböztetésének.
Köszönts fel egy nőt úgy, hogy a kezedben levő virág azt szimbolizálja: az év 365 napján komolyan gondolod az egyenlő méltóság elvét, és nem teszel ellene.