És a civil szervezeteket hagyjuk-e ledarálni

Ha talán mégis sikerül megvédeni most ezeket az ellenséggé kijelölt civileket, majd a sikeren felbuzdulva megmutatni, hogy lehet másként is, akkor van némi esély. Mert a diktátorok sem nőnek az égig.

Megvan az új ellenség. A nőket erőszakoló, a kultúránkat fenyegető, a munkánkat elvevő migráncsok helyett vagy inkább mellett, újakat jelölt ki a nemzet kedves kis vezetője.
Ne gúnyolódjunk, a veszély reális. Betör a studióba, ahol éppen műsort vezetek egy migráncs, kicsavarja a kezemből az utolsó mikrofont, amit még nem vett el tőlem Orbán és csapata és belekiáltja az éterbe…. De mit is?
Hogy világ liberálisan egyesüljetek!?
Na, ezt tényleg nem hagyhatjuk. 
Ismertünk mi közelről liberálist. Ennek kénkőszaga volt, kilógott a patája a kaftánja alól és ahol csak tehette átkozta és gyűlölte a népet és még a vajas kiflijét is gyakorta elvette az iskolában.
Nos, ezeknek az időknek vége. Soros, a nemzetközi imperializmus láncos kutyája most megnézheti magát.
A kis vezető megmondta, és ha ő megmondta, akkor az úgy is lesz, hogy kampec van.
Sorosbérencek, libsibolsik, civil szervezetek emberei, aló mars. És még boldogok lehettek, ha csak a TEK vagy az adóhatóság visz el titeket, s nem a fellázadt nép, amelyik nyilván – bár nem helyeseljük, de mit tegyünk, ha ez a nagy népi indulat, mitagadás jogos – nem tűri, hogy emberi jogokról, tiszteletről, méltányosságról legyen szó. Legyen a lopás mindenkié – de legalább Mészáros Lőrincé. Ma a szállodák, tegnap az Echo tévé, holnap Baranya megye szőröstűl bőröstűl. Ami jár, az jár.
De nem is. Mi az az elképesztő impertinencia, hogy itt egyesek szerint Mészáros Lőrinc lop?
A nép akarata az, hogy Mészáros Lőrinc vagy Garancsi István annyi, de annyi pénzhez jusson nap, mint, amennyit egy átlagember egy életen át nem keres meg.
És akkor mi van fityfirityek? Ott a tízezres utalvány, az is szép pénz ám nektek.

A nép tudja, hogy ami Mészárosnak jó, az a kedves kis vezetőnek is jó, és akkor az nekünk is jó.
Követeljük az újabb milliárdokat Mészárosnak. Mi az, hogy ma nem kapott még egy fél megyét se, jobbágyostúl, hűbéri birtokostól, kegyúri jogostúl.

És az aztán egészen elképesztő, hogy akadnak, akik a kákán is csomót keresnek, és azt állítják, hogy bizonyos pénzek mintha mindig éppen Orbán kedves nem strómanjaihoz csúsznak oda a saját lábukon. Ezek ügynökök, akiket területvédelmileg el kell intézni.
Az új ellenség a civil, aki szóbahozza, hogy mintha a kis Rogán família párszázszor többet költ, mint amennyit keres – és ők ráadásul még szombaton is nyitva tartanak..
Ne magyarázzon itt nekem néhány ficsúr, hogy átláthatóság, meg közpénzek, meg hogyhogy 20 milliárd helyett 100 a vizes vb uszodája és a többi.
Az élet célja a lopás maga. Harc az életért. A világ változik, de. Orbán Viktor örök. A közpénzek útja örök, kivéve, ha Matolcsy György szíve másért dobog majd, akkor lesz egy kis váltóállítás. Na, nem olyan váltó, hanem olyan, ami után mi fizetünk majd.
Aki szerint viszont nem helyes, ha a nemzeti bank rendszeresen többet fizet ingatlanokért, mint amennyit azok érnek – akkor azoknak sitten a helyük. Mármint, akik ezt szóbahozzák.
Mészáros megérdemli a jachtját.
És mi is a sorsunkat, ha ezt hagyjuk.
2017 nagy kérdése, hogy meg tudjuk e védeni azokat a civil szervezeteket, amelyek még léteznek. Vagy hagyjuk őket is felmorzsolni?
Megtaláljuk-e azokat a módszereket, amelyekkel egy löttyedt diktatúrában életben tarthatóak a civil erények?

Továbbra is azt várjuk, hogy majd mások odamennek és megoldják, áldozatot hoznak, kinyíratják magukat. Mi meg majd a facebookon elmagyarázzuk, hogy miért is gyáva haszonlesők ők. Nem is úgy kellene csinálni, hanem egészen másként – van esély persze, hogy így lesz.
És akkor kész vége. Akkor az ördög megnyerte ezt a küzdelmet innen is gratulálunk. Pá, puszi, vége a dalnak.

Ám ha talán mégis sikerül megvédeni most ezeket az ellenséggé kijelölt civileket, majd a sikeren felbuzdulva megmutatni, hogy lehet másként is, akkor van némi esély.
Mert a diktátorok sem nőnek az égig.