A kósizmus kártokozó jellegéről

A magyar parlamentben a kormánypárti frakcióvezető, az egykor esküszöm jobb napokat is megélő Kósa Lajosnak az Oralndoban történtekről csak annyi jutott eszébe, hogy migráncsozzon egyet. A liberálbaloldalt kárhoztassa.

Félárbócon, szivárványossal

Az orlandói brutális terrortámadás után, a pesti amerikai követség előtt nemcsak félárbócra eresztették a csillagos sávos lobogót, de egy szivárványos zászlót is kitűztek mellé, így emlékezve az áldozatokra, akiket egy őrült egy melegbárban gyilkolt halomra.

megélő Kósa Lajosnak minderről csak annyi jutott eszébe, hogy migráncsozzon egyet. A liberálbaloldalt kárhoztassa. Majd megállapítja, hogy

„azok az esetek a legveszélyesebben, amikor egy teljesen másik civilizációból érkezik valaki, már ugyan itt születik, de egész egyszerűen nem tud alkalmazkodni, sőt nem is akarja, nem tudja elfogadni azokat a demokratikus vívmányokat vagy azokat az eredményeket, amiket az amerikai és az európai civilizáció magának tud.”

Egy: Amerika egy olyan ország, ahol mindenki  „egy teljesen más civilizációból érkezett.” Ráadásul ezek a máshonnan érkezettek jelentős részben legyilkolták az őslakosokat, elvették a munkájukat és nem tisztelték a kultúrájukat. Kettő: a véralgebránál kevés csúnyább dolog létezik, de azért csendben szeretném megjegyezni, hogy attól, hogy valaki Európában született, európai szülőktől is akár, még egyáltalán nem biztos, hogy európai. Akarom mondani, bocs, de az európai kultúra az elmúlt száz évben vagy százmillió embert gyilkolt le. Kisebb – nagyobb háborúk, két világháború, szőnyegbombázás, gázkamra, kitelepítés, hadifogolytábor, gulág, pár forradalom, vörös és fehérterror, halálmenet, Dunába lövés.

Miről beszélünk?
De elmondom mindezt kicsiben is.

Tavaly, amikor sokan elborzasztónak szánt képeket tettek közzé, hogy a menekültek milyen szemetet hagytak maguk mögött én meg közzétettem egy fotósorozatot arról, hogy kedves Zuglómat miként borítja el a szemét. Önerőből.zugloi szemet liberális magyarország

Azt most hagyjuk, hogy mit mondtak, ki vagyok én, mert zakson.
De persze hazudtam, hamisítottam és lomtalanítások képét osztottam meg.

Tavaly augusztus óta tehát szisztematikusan fényképezem Zugló egy pontját, ahol a szelektív hulladékgyűjtő környékét honi- és lakótársaim szeméttelepnek használják egy vendéglő, egy bolt, egy óvoda és egy lakóház négyszögében.

És csak látszólag keveredtünk messze a gyilkosságsorozattól.

Ha gyűlölni akarunk, akkor majd úgyis találunk hozzá érveket.

Hogy szemetel, hogy büdös, hogy elveszi a munkánkat, hogy lop, csal és még Soros is. Hát ha még uszítanak is minket. És persze amit Kósa mond az primitív és buta dolog ráadásul nem felel arra az irtózatos kérdésre, hogy mi legyen azokkal a milliókkal, akik elhagyni kényszerülnek a hazájukat.

Kósa, a kósák felelőtlenek. Minden efféle gyilkosságsorozat mögött utóbb megtalálhatjuk a kimondott szavakat,a  gyűlöletre uszítást. Természetesen nem követ szerencsére minden efféle ocsmányságot feltétlenül sorozattűz.

De éppen abból az európai kultúrából,az európai történelemből tudhatjuk, hogy a tömeggyilkosságokat általában szóval és tollal kezdték előkészíteni. A tömeggyilkosok mögött, ott állnak a jólfésült, jólfizetett politikusok, hivatásos uszítók, igen, újságírók is, hajaj, de mennyire.

A Kósák.

Tanulság persze nincs általában errefelé. Éppen ez a lényeg. Hogy idült mosollyal az arcunkon önérzetesen követjük el újra és újra azokat a hibákat, amelyek utána  végén majd magyarázni kell, hogy az európai kultúra persze nem ilyen.

Csak pár éve történt itt a sarkon a délszláv mészárlások sorsa, a magyarországi sorozatgyilkosság, amikor romákat mészároltak le.

Kósa, a kósák persze nem visszakoznak, ez a kósizmus jellemzője. Őket nem lehet rábeszéléssel, szép szóval megállítani. A kósizmus olyan, mint amikor valaki cigarettára gyújt a lőporos hordók raktárában. Csak az a baj, hogy ebben a raktárban kicsit sokan vagyunk. Egy megoldás lehet, ha kitesszük őket innen a pusztába. Ott talán kisebb a bajokozó képességük. Még ma, mert holnap már késő lehet.